Informatika

Hardver puzzle

Kattints a képre és készítsd el a kirakóst!

Billentyűzetek

bill 01 bill 01 bill 01

Egerek

 eger 01  eger 02  eger 03

50000 megtekintés

A mai napon (2016.06.02.) az iskolai honlap elérte a 50000-es megtekintési számot. Kicsit több mint egy év alatt ez 30000 látogatót jelentett!

tul az 50000 en

Köszönöm mindenkinek, aki eddig megnézte az oldalt!

20000 megtekintés

A mai napon (2015.05.12.) az iskolai honlap elérte a 20000-es megtekintési számot.

20000latogato vagott

Köszönöm mindenkinek aki eddig megnézte az oldalt!

Mikó Sándor

rendszergazda

Az információs portál technikai részletei

Az információs portál az alábbi hardver elemekből épül fel:portal

Megjelenítő Samsung 32J5200 Full HD Smart TV
Mini PC Intel Compute Stick STCK1A32WFC
Perifériák A+ Wireless billentyűzet és egér
Router Tenda F300 Wireless-N
Konzol  

Szofveres háttér:

Windows 10 operációs rendszer

Joomla tartalomkezelő

Opera böngésző

A rendszer működéséhez állandó Internet kapcsolat szükséges,
melyet a Sulinetes hálózat biztosít.

 

Computerem - jelszó: Windows 10

Az új tanévre minden tanulói gépre a Microsoft legfrissebb Windows 10-es rendszere került!

Az új rendszerre az összes eddig népszerű programot telepítettem. Idén is a Microsoft Office 2013-as irodai csomag mellett megtalálható képnézegető, audió- és vidólejátszó valamint az összes oktatásban használt egyéb program is.

 

Remélem, hogy az új rendszerrel és programjaival idén is szép munkák születnek majd nemcsak informatika, hanem más tantágyak számára is.

Minden tanulónak sikeres tanévet kívánok!

Kedves 8. évfolyamos diákok

honlapkeszitesAz alábbi képre kattintva, az informatika órán tanított, html alapú honlapkészítés elsajátításhoz kapcsolódó szöveges dokumentumot tudjátok letölteni. A dokumentum mérete 6,8 Mb. A szöveg megtekintéséhez PDF megjelenítő programra van szükség. A dokumentum új ablakban nyílik majd meg.

A számunkra fontos tananyagrész a 24-50. oldalig tart. Akiket a téma ennél is bővebben érdekel látogassanak el a http://www.w3schools.com/ oldalra. Az oldal angol nyelvű.

A webszerkesztés gyakorlásához és  honlapok elkészítéséhez a Notepad++ nevű program ingyenesen letölthető a http://notepad-plus-plus.org/ oldalról. A program a telepítésekor kell kiválasztani a program működésdének nyelvét (a magyar ajánlott).

Segítség az év végi beadandó munkához:

A weboldalhoz felhasználhattok előre elkészített sablonokat is, melyeket a http://www.templatemo.com/page/1 oldalról tölthettek le. A letöltött fájlt kicsomagolás után lehet szerkeszteni.

Jó tanulást kívánok!

Teljes napfogyatkozás az informatika teremben

A mai napon (2015.03.20), rendhagyó módon, néhány osztály tanulói biztonságosan nézhették a teljes napfogyatkozást, az informatika terem kivetítőjén. Az interneten keresztül elő közvetítést néztünk, a Norvégiához tartozó Spitzbergák szigetcsoportról. A legizgalmasabb percekre szinte az egész terem megtelt. Az eseményről néhány kép is készült.

Kedves diákok

Imagine Logo

Az alábbi képre kattintva, az informatika órán tanított Imagine Logo programozási nyelv elsajátításhoz kapcsolódó szöveges dokumentumot tudjátok letölteni. A szöveg megtekintéséhez PDF megjelenítő programra van szükség. A dokumentum új ablakban nyílik majd meg.

A program ingyenesen letölthető a logo.sulinet.hu oldalról. A telepítési útmutatót is tartalmazza a PDF dokumentum.

 

Az IMAGINE Logo rendszerről még több információt találhattok a termék hivatalos weboldalán, az IMAGINE portálon: http://imagine.elte.hu/.